Terug naar de plattegrond van Fermont Plattegrond Fermont
Een niet gerealiseerde uitbreiding


In de oorspronkelijke planning was de Maginotlinie veel groter van opzet. Er waren veel meer ouvrages gepland dan er gebouwd zijn. Van veel te bouwen ouvrages werden in de loop van de jaren dertig van de vorige eeuw grote delen geschrapt. Alleen de bouw van de noodzakelijke blokken en infrastructuur kwam tot uitvoering. De bouw van de resterende blokken werd doorgeschoven naar een tweede bouwfase. De oorzaak hiervan waren de steeds stijgende bouwkosten en de economische crisis, die duurde van 1929 tot 1936, 1937.

Ook Fermont ontkwam niet aan deze bezuinigingen. Wat werd er niet gebouwd?

Koepel in batterij(Ouvrage Hackenberg - blok 9)
  • Een tweede blok met een hefkoepel met 75 mm kanonnen. Dit blok had het frontale vuur moeten ondersteunen. Omdat dit blok ontbrak, had de hefkoepel van blok 1 in mei/juni 1940 zowel een flankerende als frontale functie.
  • Een blok met een hefkoepel van 135mm. Dit model was afgeleid van de loopgraafmortieren uit de Eerste wereldoorlog. Het wapen was bedoeld om eventuele vijandelijke veldversterkingen te vernielen.
  • Infanterieblok C4,bewapend met mitrailleurs
  • Infanterieblok C5,bewapend met mitrailleurs
  • De uitbreiding van het munitiemagazijn M1


Terug naar de plattegrond van Fermont schrijf eens wat in het gastenboek home (terug naar de startpagina) stuur een email  
Deze pagina is voor het laatst gewijzigd op dinsdag 6 februari 2024